Club kreatornica 2018-03-20T12:04:42+00:00

CLUB KREATORNICA

Okupljanje kreativnih ljudi čiji je cilj spajanje tradicije i savremenih tendencija, kroz stare zanate i proizvodnju rukotvorina, su srž postojanja udruženja. Kreativnim metodama se zalažu za negovanje kulture i umetničke raznolikosti, afirmaciju starih ručnih radova, prezentaciju suvenira koji oslikavaju tradiciju i stvaralaštvo, akcenatom na upotrebu prirodnih materijala. Svoje umeće nesebično dele kroz edukacije svim zainteresovanim bez obzira na životnu dob.

ČLANOVI

Pavel Vereski

Umetnički tokar-stolar, koji stvara korisne predmete, nakit, suvenire i drvena jaja od 25 vrsta drveta, kombinujući njehovu strukturu i boju. Predmete premazuje pčelinjim voskom, koji hrani drvo i naglašava njegovu lepotu. Pavel kombinuje tradicionalne postupke zanatske izrade sa inovativnim tehnikama iskorišćavanja tog starog materijala. Svoj rad izlaže na raznim zanatsko-umetničkim događajima kući i u Evropi.

Više

Marina Bireš

Korišćenje raznih materijala i postupaka pri izradi nakitaje put na kojom Marina traži svoj umetnički izraz.  Samostalan tvorba je izazov i prilika za improvizaciju. Najviše je privlače prirodni materijali: bakar i posrebrenu žicu kombinuje sa poludragim kamenjem. Žičana vlakna se savijaju, prepleću, spajaju i vežu, iz čega nastaju motivi kao produkt inspiracije. Ovom tehnikom se nakit izrađuje čitav vek. Menjao se njihov izgled, dizajn i kvalitet, ali namena im je umek ostajala ista – jasnim načinom izneti i definisati osobu, koja ga nosi.

Više

Daniel Valovec

Izradom unikatnih dekorativnih lampi od ukrasnih tikvi bavi se od 2005. godine. Lampe Dart izrastaju kombinacijom kreativnosti, spretnih ruku i ogromnog strpljenja. Karakteristična skice svake lampe je svetlosna igra senki i svetla, koja se reflektuje u okolini. Autorova najveća inspiracija su svetlosni kontrasti, koje stvaraju prijatan ambijent i direktno utiču na atmosferu u prostoru.

Više

Ivana Vereski

Svoj rad izražava kroz crtanje, ilustraciju i strip. Radove je publikovala u mnogobrojnim časopisima, stripovima i monografijama u Srbiji i Slovačkoj: Magazin Kvartal, Celulit, Šlic, Kuhinja, Vzlet, Zornička, Inspire Magazine, Ruska avangarda u stripu, Rajferšlus. Završila je filozofiju u Bratislavi. Bavi se umetničkim prevodima. Živi i stvara u Luksemburgu.

Više

Vieroslava Valovec

Pod oznakom Lada se skriva Vieroslava Valovcova, koja svoje sapune izrađuje ručno, sa velikom ljubavlju i pažnjom. Sapuni po specijalno napravljenim recepturama sadrže čista biljna ulja, macerati i puter. Izmerena kombinacija ovih blagotvornih sastojaka blago čisti, hrani, oživljava i revitalizuje kožu. Eterična biljna ulja i plodovi daju sapunima predivne mirise, tako da brigu o koži takođe imaju i u aromačinim svojstvima.

Više